Tillbaka till Underhåll

Gemensamhetsutrymmen

Föreningen har tre stycken tvättstugor totalt och dessa är placerade i varje höghusdel på gårdarna. Man bokar tvättstugan med sin tvättstugeplupp. Alla kommer in i alla tvättstugor. På fyrans gård finns även en matt-tvätt. På fyrans gård uppdaterades maskinparken 2015 och vi uppdaterar de två andra succesivt. Om man inte utnyttjar sin tvättstugetid, så får någon annan ta tiden efter 40 minuter. Efter att man använt tvättstugan så ska golvet sopas samt tvättas. Gallret bakom maskinerna ska lyftas och rengöras, samt även de filter som sitter snett i brunnen ska rengöras. I torktumlaren ska lådan rensas från ludd och i torkskåpet ska man torka filtret som sitter i taket på torkskåpet. Stäng gärna av strömmen till mangeln och centrifugen efter användning då dessa inte används lika ofta. Lämna inte kvar din tvättstugeplupp på en bokad tid om du inte tänker använda tiden, utan placera den då gärna i nedre del av tavlan som är parkering. Matt-tvätten bokas separat på ett löst papper som finns i det rummet.

Vi har även en föreningslokal som man även kan hyra för en billig penning. Här finns toalett med dusch, samt ett kök som har det mesta som man kan behöva. Ett stort rum med soffor, bord och stolar. Det finns möjlighet att koppla upp sig mot nätverket om man tar med sig en egen dator. Här finns även styrelsens kontor som bemannas en måndag per månad. Detta är även ett skyddsrum.

Bredvid föreningslokalen finns även en bastu med toalett och dusch. Denna används väldigt sällan, så när denna används så töm gärna hinken som står under varmvattenberedaren innanför dörren som finns. OBS! Handtaget öppnas genom att dra det uppåt. Kostnad för att boka bastun är endast 20 kronor. Det finns en panel utanför bastun och denna används inte, utan man sätter igång bastun genom att skruva på rattarna som sitter på själva aggregatet inne i bastun.

Grovsoprum finns beläget på fyrans gård och här kastas endast sådant som finns uppskrivet i rummet. Ex man får inte ställa in en stor tv eller en soffa här.

På varje gård finns ett soprum där man slänger hushållssopor.

Cykelrum och barnvagnsrum finns även det på alla gårdar. Inga cyklar får stå i barnvagnsrummet och tvärtom. Viktigt också att inga barnvagnar eller cyklar står i trapphusen. Här får det inte stå något brännbart.