Tillbaka till Underhåll

Elinstallationer

Det är AB Elektrobyrån som har utfört elinstallationen i alla lägenheter från början när husen byggdes. Här får ni några råd beträffande hur installationen är utförd, samt några tips om vart ni skall vända er vid eventuella fel som kan uppstå.

 1. Elinstallation
  Kraft- och belysningsinstallationen följer konventionellt utförande. Alla utrymmen tändes med strömbrytare vid eller i respektive utrymme. Apparater bör iakttagas så att dessa är hela. En spräckt strömbrytare eller ett spräckt vägguttag betyder direkt livsfara för person.
 2. Kapitalvaror
  Vid fel på kapitalvaror så som spis, frys, kyl och sval ska ni vända er till tillverkaren av maskinen för råd. Ex Electrolux.
 3. Antennanläggning
  Fastigheten var försedd med centralantennanläggning tidigare. Men sen ett tag tillbaks så installerades möjlighet till fiber i samtliga lägenheter. I samma veva så bytte vi leverantör av digital-tv till Telia. En tv-box tillhör varje lägenhet och ska lämnas kvar vid en eventuell flytt. För frågor om detta, så kontaktar man Telia. Tv, Bredband och telefoni med fiber
 4. Centraler
  Gruppcentral med säkringsautomater för lägenheten är placerad i hallen alternativt i klädkammaren. Vid återställning av säkring, för ner ”vippan” till nedre läget, och därefter upp i tilläge. Mätare och huvudsäkring är placerad i elnisch i trapphus, alternativt i fasadmätarskåp (gällande radhus och kedjehus).
 5. Carport/Garage
  I carport respektive garage har bilvärmaruttag installerats. Dessa byttes nyligen ut till nyare varianter. Tänk på att inte belasta motorvärmaren med för många watt. I sådana fall så går säkringen. Läs instruktionen här: Elektroniskt bilvärmaruttag med eller utan jordfelsbrytare